Se över bilanvändningen

Vi tar ofta bilen för givet så länge den fungerar relativt felfritt. Det är inte alltid vi tänker på hur vi faktiskt använder bilen till vardagen. Men att spendera lite tid att tänka på detta kan vara smart av flera anledningar, varav en är att spara in lite pengar.

Alternativ i vissa situationer

Anledningen till varför man tar bilen är ju ofta bekvämlighet och att spara tid. Att använda bilen för absolut allt är inte alltid så klokt. Korta sträckor kan man alltid tillryggalägga med mindre kostsamma färdmedel, som exempelvis en cykel. Har man ingen cykel hemma kan man alltid titta in på nätbutiker som Länna Sport och kolla upp ett prisvärt exempel.

Regelbunden kontroll

När bilen inte servas med jämna mellanrum riskerar man att bensinförbrukningen höjs av en eller flera anledningar. Gammal olja, igensatta filter och nedslitna tändstift kan alla höja förbrukningen. Det är också viktigt att kolla lufttrycket i däcken och fylla på vid behov. Tänk dock på att det rekommenderade lufttrycket kan variera från bil till bil. På Lufttryck.se kan man kolla upp vad det rekommenderade värdet bör vara för alla vanliga bilmärken. Köper man nya däck kan det vara smart att satsa på ett par smalare då de rullar lättare.

Luftkonditionering och farthållare

De flesta vet säkert att när luftkonditioneringen är igång drar bilen mer bränsle och att man därför endast borde använda den när den faktiskt behövs. Men det är inte alla som vet att farthållaren kan också vara en bov i spelet. När bilen hela tiden försöker hålla den inställda hastigheten kommer gasen ändra läge ofta. Och även om det inte är mycket förändras läget ofta. Vilket i sin tur kommer att göra skillnad för bränsleförbrukningen.

About

View all posts by