Reservdelar till lastbilen

En lastbil är en kostsam investering, men för vissa är det helt enkelt ett måste för jobbet, och det är viktigt att man kan få tag på reservdelar när något behövs bytas ut.

627810-isolated-tractor-truck
Lastbil

Det är ju ganska uppenbart för alla att det inte finns lika mycket lastbilar som vanliga bilar, så det blir även uppenbart att det inte kommer att finnas lika mycket reservdelar att få tag på, åtminstone inte om man använder sig av platser som bliskrotare eller blocket. Det är ju naturligtvis inte lönlöst att kolla utifall det finns, till att börja med, men ett mindre utbud blir man oftare begränsad till delar som mer troligt endast är kompatibla, istället för riktiga originaldelar.

Bildelsbasen är en samlingsmarknadsplats för företag som verkar inom fordonsbranschen. De har omkring 150 olika företag som visar upp miljontals olika delar för inte bara lastbilar, men även bilar, husvagnar, och även snöskotrar. För att hitta reservdelar till din lastbil, se till att du har markerat ”lastbil/entreprenad” först, sedan väljer du bara din lastbils märke och slutligen vilken kategori av reservdelar du är ute efter. Sedan får du upp en lista över tillgängliga delar.

Tidigare på den här sajten har vi även nämnt sidan Laga, som säljer delar från demonterade fordon, de garanterar även att fordonen är demonterade enligt de stränga miljökrav som idag ställs på bildemontering.

Vill man bestämt ha originaldelar och vara säker på att det man får är rätt, bör man istället vända sig ett återförsäljare av lastbilar, som dafsweden.se. De har ett centralt reservdelslager i Markaryd, speciellt för den svenska marknaden, och lagret har omkring 90% tillgänglighet på reservdelar och lastbilstillbehör. Kolla även deras kampanjer för extra bra priser på utvalda reservdelar.

About

View all posts by