Rallynytt i Värmland

Om det finns ett landskap i landet som skulle få äran att kallas för ”rallylandskapet” så vore det Värmland. Härifrån kommer ett helt gäng med rallyprofiler och här körs också många tävlingar. Här kommer därför lite rallynyheter.

Rally

Mattias Adielsson premiärkör i Danmark

I slutet av oktober så är det dags för den svenske mästaren i rally, Mattias Adielsson att göra sin rallypremiär i Danmark. Tävlingen vid namn Danboring Rally Denmark körs över totalt 21 specialsträckor och totalt 14 mil körning kommer att under två dagar avgöras i närheten av Bjerringbro, Rökaersbo och Kjellerup. Underlaget är asfalt, vilket göra att oddsen på Adielsson ska göra bra ifrån sig inte är särskilt höga, det är nämligen hans favoritunderlag att köra på.

Rallyt inleds med de fem första specialsträckorna under fredagen och resterande 16 specialsträckor körs under lördagen. Att Adielsson kommer att göra bra ifrån sig vore som sagt inte oväntat, men själv menar han att eftersom han inte känner till kapaciteten hos alla förare i tävlingen så är det lite svårt att sätta något mål för resultatet.

Nordahl vann Odensvängen

En annan vinnare är Pär Nordahl, som nyligen segrade i Rally Odensvängen. Han har nämligen även vunnit VOC Mekonomen Rallys Sverigeserien samt Sommarserien. Just Rally Odensvängen var finaltävling för båda Sverigeserien och Sommarserien. Rallyt var kort och intensivt, men hade enligt uppgift mycket fina rallyvägar där i skogarna strax söder om Örebro. Det märktes tydligt på tempot som Nordahl och kartläsaren Björn Nilsson satte igång ända från starten. Förutom en andraplats på förstasträckan så sopade ekipaget hem varenda sträckseger och kunde mer eller mindre ohotat vinna både tävlingen och de båda serierna.

Desto tuffare blev det i klassen ”Elit B”där Dennis Askling gjorde en riktig kanontid på förstasträckan och utmanades därefter hårt av framförallt Mattias Andersson och Fredrik Eckhardt. Men till sist så var det ingen av dem som kunde rå på att vinna över Askling, så prispallen slutade därmed såhär: Askling, Andersson och Eckhardt.

About

View all posts by