Planerar du att sälja din bil?

När du planerar att sälja din bil är det rekommenderat du inte bara fokuserar på att göra en så stor vinst som möjligt. Det är viktigt att du säljer bilen med ett uppriktigt uppsåt, med andra ord är det viktigt att du lämnar över den information som är viktigt till köparen. Om bilen inte motsvarar det köparen hade förväntat sig kan det bli en långdragen och kostsam juridisk tvist som ingen part vill behöva genomstrida.

Du som säljare kan med fördel gå in och läsa i köplagen om vad som gäller vid försäljning av bil, särskilt om du har tänk att använda dig av uttrycket ”säljes i befintligt skick” vilket är väldigt vanligt bland de privata annonserna. När man säljer något i befintligt skick innebär det inte att man inte har något som helst ansvar, anser säljaren att bilen inte överensstämmer med dom uppgifter som du som säljare har lämnat kan den med lagligt stöd kräva att få häva köpet och reklamera bilen.

När du ska sälja en bil kan det vara lönsamt att serva den och få ett aktuellt utlåtande om bilens helhetsstatus innan du lägger ut den till försäljning. När du servar bilen på en auktoriserad verkstad som exempelvis Mechanum får du ett dokument som innehåller grundlig och omfattande information om bilens status, vilket är relevant för den potentiella köparen. Dom är ett företag som vänder sig till dig som vill ha en professionell, seriös och auktoriserad flermärkes firma med lång erfarenhet och hög kundnöjdhet. Mechanum finns på flera orter i Sverige.

Lycka till!

About

View all posts by