Ordning och reda i verkstan

Av någon anledning så finns det väldigt många verkstäder där ute, både privata och sådana som är företagsägda, där verktyg och delar ligger huller om buller utan någon som helst ordning. Ni förstår säkert vad vi anser om detta och att det med allra största sannolikhet skulle vara alla till gagn som vistas i lokalen, att städa upp och skapa en tydlig struktur. Dags för lite ordning och reda i verkstan!

Få tycker troligen att det är särskilt inspirerande eller ens roligt att arbeta i en verkstad där verktygen aldrig befinner sig vart de ska, eller där det helt enkelt är dåligt vansinnigt dåligt med utrymme på grund av att alldeles för mycket bråte ligger och skräpar runt omkring. Trots detta är det någonting som är betydligt vanligare än man kanske tror att det ser ut på just detta vis i många utan Sveriges verkstäder, både private och de som ägs av företag. Istället för att ha en tydlig struktur och några få viktiga förhållningsregler klara för alla som vistas i lokalen, så slarvar man och låter kaoset växa utom kontroll.

Gör om, gör rätt

Om du kan känna igen dig i att just din eller ditt företags verkstad ser ut på sättet som vi beskrivit i denna text så kanske det är dags att sätta ner foten och stoppa arbetet. Genom att offra en eller två dagar avsatt för enbart städning och organiserande så kan man på ett års tid spara en väldans massa tid och energi. Ser man dessutom till att verkstan inte återgår till samma förfall, så finns det bra mycket mer tid än så att spara på sikt.

En verkstad kan vara ren

Det finns heller inget som säger att det måste vara skitigt på golven i en verkstad. Kikar man lite snabbt på hur det ser ut i moderna verkstäder som hos Volvo och andra stora bilmärken så är deras verkstadsytor i princip fläckfria. Det kanske inte är möjligt att uppnå i just ditt fall, men det är ändå helt klart någonting att sträva efter för allas trevnad och för att arbetet helt enkelt kommer att flyta smidigare. Orkar man inte hålla undan allt själv så är det dessutom fullt möjligt att anlita hjälp i stil med Noxab, som därefter löpande sköter en viss del av städningen, som att exempelvis hålla golvytor rena och fina. För de utav er som testar på att genomföra denna förändring så kan vi lova er att ni kommer uppleva en otrolig stor och positiv skillnad, och det på en rad olika plan.

About

View all posts by