Köpa reservdelar och verktyg på nätet

Bilservice hos en bilverkstad kan kosta en hel del pengar. Det kan spara dig många tusenlappar att själv göra mindre serviceunderhåll på bilen.

För dig som är praktiskt lagd och har intresse för bilar och att fixa saker är det inte svårt att lära sig hur man exempelvis byter däck, underhåller bromsar och byter vätskor. Det finns guider på internet för nybörjaren att följa, vilket gör de första gångerna mycket lättare. Det finns till exempel många videos där allas favorit Bosse Bildoktorn hjälper gemene man att förstå sig på och underhålla sina bilar.

Om du vill veta hur man ska göra något är det oftare inte svårare än att bara söka efter det på youtube så kan man nog hitta en videoguide där någon går genom punk för punk vad man ska tänka på. Något man bör hålla i åtanke är dock att samma metod kanske inte är densamma från bilmärke till bilmärke, och modell till modell.

Det finns även ett massivt utbud av reservdelar och verktyg som du kan beställa över internet. Det är viktigt att du dubbelkollar att de reservdelarna som du köper är kompatibla med din bilmodell. När det gäller reservdelar kan det vara en god idé att först kolla hos tillverkaren själv om de kan hjälpa. Har du ingen tur där finns det, som tur är, många verkstäder eller till och med privatpersoner som kan vara beredd att sälja just den del du behöver.

Vilka verktyg kan behövas?

Beroende på vad för slags underhåll du tänker göra och vilken typ av bil du har kan du behöva olika slags verktyg. Det finns till exempel speciella verktyg du kan använda vid byte av bromsskivor, olika typer av avdragare som lämpar sig för olika ändamål samt verktyg för reparation av gängor. Det kan vara väl värt att investera i en garagedomkraft. Byte av bildäck görs minst två gånger om året och är inte svårt att göra själv så länge man har en domkraft. På detta vis slipper man resan till bilverkstaden för att byta mellan sommar och vinterdäck.

Med en bra hylsnyckelsats kan man lösa många bilproblem. Det är bra att investera i kvalité för att hylsorna ska hålla längre. Övriga verktyg som är viktiga är såklart skruvmejslar, tänger och avbitare. Det kan även vara bra att ha elverktyg till hands för att lättare kunna få in och ut skruvar och för att slipa om och polera lacken på karossen. Sådant arbete fodrar mycket muskelarbete.

Kom ihåg att vara säker på att dina verktyg och reservdelar är kompatibla med din bilmodell innan du köper någonting. Reparation av samma bildel kan skilja sig mycket åt beroende på vilken bil det är.

Byte av däck

Så klart så är det saker som man inte alls kan göra med sin bil utan är tvungen att lämna in den på en verkstad. Va inte dumsnål och försök att laga något som du vet inte kommer att fungera. Det är bättre att det får kosta några hundra eller kanske en tusenlapp till och det bir ordentligt gjort.

About

View all posts by