Elcykel istället för moped

Tycker man att det tar tid att promenera eller cykla med traditionell cykel till arbetet så kanske elcykel är ett bra alternativ. Den har kommit på bred front och utvecklingen har gått snabbt för tillverkarna av elcyklar. Dagens moderna elcyklar är snygga och funktionella som vilken cykel som helst, fast med elmotor.

Att välja en elcykel istället för moped är många gånger bättre för miljön. Kruxet är ju att batterierna inte räcker allt för länge men länge nog för att ta sig till ett eluttag för att kunna ladda på batteriet igen. En moped får ju också slut på bränsle förr eller senare. Fördelarna med en elcykel är att du kan ladda ditt batteri från vilket 220 volts uttag.

det är inte bara att sätta sig på en elcykel och tro att den åker iväg när man startar den, motorn är en hjälpmotor och du måste hålla igång pedalerna för att elmotorn ska fungera. När du slutar att trampa så stannar motorn och du får ingen hjälp framåt. Maxfart är 25 km/h sedan så stannar motorn av till man hamnar under den hastigheten igen.

Skulle batteriet ta slut under färd så kan du cykla den som en vanlig cykel, vissa cyklar kan vara lite tyngre att trampa men det är inget som kanske besvärar. Man får lite mer motion i så fall. Det finns elcyklar i alla prisklasser och storlekar. Välj en som passar dig och det du tänker använda din elcykel till.

About

View all posts by