Bygga eget garage

Har man utrymmet kan det vara en bra investering att bygga ett garage. Inte nog med att bilen är bättre skyddad mot tjuvar och elementen, det är också ett perfekt ställe att förvara både det ena och det andra i. Kostnaden för ett garage kommer att bero på ett par olika saker, låt oss titta lite närmare på detta.

shutterstock_109856006

Garagetyp och storlek

De tre typer man normalt sett brukar tala om är carport, enkelgarage och dubbelgarage. En carport är ju mest bara ett tak som besparar en att hålla på allt för länge med att sopa bort löv under hösten och snö på vintern. Storleken talar man ju sedan om för att man kan ju vilja att inte bara bilen ska få plats där utan även andra saker. Det är ju inte direkt ovanligt att garaget även får fungera som arbetsområde för en del uppgifter. På carporten.se kan man se uppskattningar på kostnaden om man skulle anlita någon för jobbet istället.

Extra utformning

Här tänker man mest på sådan som inte behöver vara med när man bygger ett garage men går att lägga till. Detta kan vara saker som fönster, avloppsbrunn, extra dörrar och så vidare. Här kan man även lägga till isolering. Det är inte alla som bryr sig om någon ordentlig isolering i garaget, men kommer det användas som arbetsområde kan ju detta helt klart vara skönt de kyligare delarna på året.

Markarbetet

Något man aldrig bör underskatta vikten av vid byggnationer är markarbetet, detta är bokstavligt talat grunden för konstruktionen man planerad bygga. Detta är såklart något man kan göra själv om man har kunskapen, men många väljer att anlita en expert, man vet trots inte alltid vad man kommer att söta på innan man börjar gräva. På Husgrunder.com  kan man få mer information och göra offertförfrågan från flera grundleverantörer.

About

View all posts by