Att trimma bilen med chip

När det pratas om att trimma en bil, eller vilket fordon som helst för den delen, så tänker man oftast på att höja bilens prestanda i syfte att leka med den. Så är det inte alltid. Att “chiptrimma” bilen kan ha sina fördelar även om man inte är ute efter att leka med bilen, men är det lagligt? Vi tänkte prata lite om för- och nackdelarna med att trimma sin bil.


Högre effekt

Oavsett vad man ämnar att göra med bilen så är högre effekt oftast det primära syftet med att trimma, men lägre bränsleförbrukning kan också komma som en trevlig bonus. I vissa fall så handlar det mest om att få “svaga” bilar lite mer lättkörda med den ökade prestandan. Så är det bara fördelar med att trimma bilen? Det korta svaret är nej. Lägre bränsleförbrukning hos en dieselbil kan ibland betyda snålare förbränning, vilket leder till en högre förbränningstemperatur. I vissa fall så kan även kväveoxidutsläppen öka, vilket är skadligt för miljön. 

Hur funkar det?

Det vanligaste tillvägagångssättet är att bilens styrenhet blir omprogrammerad, vilket görs genom bilens OBD-uttag. Man förändrar helt enkelt värdena för laddtryck, bränsletryck, tändning och insprutning. Eftersom detta kan låta avancerat för den som inte ägnar sig åt att skruva i motorer hela dagarna så överlåts detta oftast till de som specialiserat sig på just detta. 

Vad säger lagen?

Det är svårt att ge ett rakt svar på detta, vi tänkte förklara varför. Att trimma bilen är lagligt, men för att du ska få ge dig ut i trafiken så måste en registreringsbesiktning göras. När bilen besiktigas så måste du kunna visa att den ökade effekten inte har gjort så att bilen nu bryter mot avgaskraven, den måste även tåla den ökade effekten. Med det så menas att du har tillräckligt bra bromsar och att saker som hjulupphängning står pall för en ökad effekt.

About

View all posts by