5 vanliga fel på bilar

En bil består ju av otroligt många enskilda delar som alla har sin egen förväntade livslängd. Att lämna in bilen för att få en eller annan sak utbytt eller reparerad är något man kommer behöva finna sig vid som bilägare. Här tar vi en snabb titt på några av de vanligaste felen som folk lämnar in sin bil för.

Skulle man sedan märka att något vi beskriver här passar in på ett problem man nyligen fått med sin egen bil är det som sagt bäst att bara lämna in den. Idag kan man kan enkelt fixa en tid online.

Bilbatteri

Batteriet är ett vanligt problem i bilvärlden. Med ett dåligt batteri är bilen ofta svårstartad och problemet är vanligare på hösten. En förväntad livslängd på ett batteri är 5-7 år. Kostnad: 1 000 – 2 500 kr.

Strålkastarlampa

En strålkastarlampa håller i regel ganska länge, men det är fortfarande en vanlig anledning till varför bilar lämnas in. Dessa lampor är inte några standardversioner man köper i en vanlig butik heller utan är speciellt tillverkade för bilar. Kostnad: 1 000 – 3 000 kr.

Bakbroms

Bromsarna behöver faktiskt användas för att de inte ska börja skapa problem. De kan börja kärva ordentligt och till och med rosta fast om man inte använder dem tillräckligt. Detta gör att bromsarna faktiskt är ett problem som även drabbar nya bilar. Kostnad: 5 000 – 12 000 kr.

ABS-broms

Problem med ABS-bromsar är vanligtvis att en hjulsensor har gått sönder. Anledningen till detta är att dessa sitter väldigt utsatta. De är inte svår att byta, men kostar ändå en slant. Kostnad: 3 000 – 6 000 kr.

EGR-ventil

EGR-ventilen hanterar avgasåtercirkulationen i motorn och kan sota igen, bli för varm eller så går ventilens kylning sönder. Symptomen inkluderar ojämn tomgång, reducerad kraft och även motorstopp. De är dock inte uteslutet problem med denna ventil om man upplever dessa symptom. Kostnad: 5 000 – 15 000 kr.

About

View all posts by